Допомогу тепер не доведеться випрошувати: держава запропонує її сама

В нашій країні планується нові правила призначення субсидії. Тепер громадянам не доведеться самостійно декларувати свої прибутки та кожного разу відвідувати пенсійний фонд. Всі ці функції буде виконувати держава. Потім ви просто отримаєте повідомлення, де буде вказано на яку допомогу в оплаті комунальних послуг ви можете розраховувати. Деталями поділилась голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Річ у тім, що Пенсійний фонд буде мати інформацію про склад сім’ї та її доходи, включаючи великі покупки, з кількох реєстрів.

“Ми зможемо сказати – ви маєте право на субсидію. Ми бачимо, що у вас п’ять членів сім’ї проживає разом, ось ваші доходи – ми зробили верифікацію. Ваші витрати на комуналку більші, ніж ваші доходи у відсотковому співвідношенні. І ми можемо вам таку допомогу запропонувати”, – пояснила Оксана Жолнович.

Потім потенційні отримувачі субсидій будуть отримувати повідомлення через державний портал «Дія». Далі у вас буде варіант погоджуватись на субсидію, або відмовитись від неї. Якщо ви погодитись, то вам вже не доведеться збирати безліч документів адже всі дані містяться в пенсійному фонді. Але є такі громадяни, які стверджують, що реєстри мають нижчу інформацію про доходи громадян. Річ у тім, що субсидія призначається тільки на підставі офіційного доходу громадян. Якщо в сім’ї є громадяни, які офіційно не працюють або не навчаються, то таке домогосподарство взагалі не буде розглядатись як отримувач. Якщо ви не використовуєте державний портал «Дія», то Пенсійний фонд розсилатиме аналогічні повідомлення й у пуш-повідомленнях.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.