YouTube завдав удару у відповідь по блокувальникам реклами

Користувачі давно навчилися боротися з рекламними роликами за допомогою розширень для браузера — але схоже, що розробників YouTube такий стан справ не влаштовує. Нещодавно один із користувачів Reddit повідомив, що сервіс заблокував йому перегляд контенту через наявність блокувальника реклами — і представники Google підтвердили, що не йдеться про технічний збій.

“Потерпілий” опублікував скріншот з демонстрацією оголошення “Блокувальники реклами на YouTube заборонені”, що з’явилося при спробі перегляду ролика. Згідно із супровідним текстом, реклама «допомагає сервісу залишатися безкоштовним для мільярдів користувачів». Позбутися її відеохостинг запропонував за допомогою платної підписки YouTube Premium або відключення блокувальника.

Після публікації з модераторами Reddit зв’язалися представники YouTube і пояснили, що вікно, що спливає, — це частина експерименту компанії. У ньому бере участь лише невелика частка користувачів відеохостингу, тому поки що такі вікна не стали масовим явищем. Втім, про плани розширення такої практики співробітники сервісу нічого не повідомили — не виключено, що незабаром з подібним повідомленням зіткнеться набагато більше користувачів YouTube.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.