Українцям порадили вимикати Wi-Fi на смартфонах лише в крайньому випадку: назвали причини

Для більшості людей бездротовий доступ до Інтернету став абсолютно невід’ємною частиною повсякденного життя. Зараз важко знайти громадське місце без Wi-Fi. Однак деякі власники смартфонів відключають Wi-Fi на своїх пристроях, коли виходять з дому. Та експерти застерігають від подібних дій і рекомендують відключати Wi-Fi лише в крайньому випадку.

Експерти розповідають, чому краще залишати включеним Wi-Fi.

Багато користувачів смартфонів вважають, що періодичне відключення Wi-Fi – це економія заряду акумулятора. Але експерти підкреслюють, що в деяких випадках така економія недоцільна. Наприклад, якщо ви весь день вдома чи в офісі з надійним з’єднанням Wi-Fi, ви заощадите лише 5%.

Але якщо ви збираєтеся на довгу прогулянку або взагалі в подорож, доцільніше вимкнути Wi-Fi. Зрештою, ваш пристрій постійно буде в пошуках мережі, підключаючись і відключаючись від тих мереж, які вам трапляються. Така поведінка смартфона може «з’їсти» багато енергії.

Навіть під час подорожей і прогулянок є причини, чому не варто вимикати Wi-Fi. Наприклад, якщо ви загубили гаджет, його простіше знайти, якщо ввімкнений Wi-Fi. Ще одним аргументом проти його закриття може бути постійне надходження різноманітної інформації з середовища міських територій, наприклад, даних про рух громадського транспорту.

Вимикання Wi-Fi на ніч здається цілком логічним кроком, оскільки повідомлення в Messenger можуть дратувати та заважати вам добре виспатися. Але навіть тут варто зазначити, що смартфони часто налаштовані на оновлення програмного забезпечення вночі.

І тому, якщо не дати обновитися програмному забезпеченню вночі, тоді ваш смартфон розпочне різноманітні оновлення з ранку. Щоб не допускати таких ситуацій, краще лишати Wi-Fi увімкненим, а докучливі повідомлення заглушити.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.