Як оформити грошову допомогу до 300 євро на місяць

Внаслідок війни багатьом українцям довелось шукати безпеки закордоном. Так, наприклад, переселенці, які перебувають у Румунії зможуть отримати допомогу у розмірі до 300 євро на місяць. Зараз кількість українців, які перебувають в Румунії, становить 2% від усіх жителів країни. Отже, допомогу зможуть отримати:

  • громадяни та їх сімʼї, які проживали на території України до 24 лютого незалежно від того, коли вони покинули територію України;
  • особи, які не мають українського громадянства, але мали міжнародний або еквівалентний національний захист на території України до 24 лютого 2022 року;
  • особи, які не мають українського громадянства, але легально проживали на території України до 24 лютого і можуть підтвердити це документально (в цьому випадку важливо довести, що вони не можуть повернутися до своєї країни на безпечних та тривалих умовах).

Тому, якщо ви зараз перебуваєте на території Румунії, ви в першу чергу зможете отримувати фінансову допомогу від ООН у сумі 110 євро на дорослого та 120 євро на дитину. Допомога буде надходити протягом трьох місяців. Зареєструвати можна за посиланням. Крім того, діти з інвалідністю зможуть отримувати протягом 6 місяців допомогу 135 євро.

Якщо ви не отримуєте допомогу від ООН, то ви можете розраховувати на допомогу від Червоного Хреста, де дорослі зможуть отримати протягом 3 місяців 110 євро, а діти — 120 євро на дитину. Заявку можна подати у мобільному додатку IFRC.

В країні ви також зможете отримати статус біженця, за яким передбачена допомога у 200 євро на дорослого та 300 євро на дитину. Якщо ви офіційно працевлаштовані в Румунії, та маєте дітей, які відвідують румунські школи, то вже з 1 травня стартує новий вид виплат. Виплати заплановані на 4 місяці. Розмір та порядок буде визначено на найближчому засіданні уряду.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.