Смартфон Xiaomi 13 Ultra проти iPhone 14 Pro Max: порівняння камер

Техноблогер із YouTube-каналу ben’s gadget reviews продовжує активно тестувати новий Xiaomi 13 Ultra. Тепер він опублікував його порівняння з “яблучним” флагманом iPhone 14 Pro Max. І хоча в апаратному плані між цими смартфонами справжня прірва не на користь гаджета Apple, на практиці різниця виявилася не такою значною.

У розпорядженні Xiaomi 13 Ultra – чотири камери по 50 Мп кожна: основна з дюймовим сенсором Sony IMX989 і змінною діафрагмою з f/1.8 на f/4.0 і три з однаковими сенсорами IMX858, включаючи ультраширококутний, телефото з 3 одне телефото з перемиканням між 5- та 10-кратним наближенням. Його «яблучний» конкурент має основну камеру з 1/1,28-дюймовим сенсором на 48 Мп, ультраширик на 12 Мп і телевізор на 12 Мп з 3-кратним наближенням.

Блогера здивувало, що iPhone 14 Pro Max практично не поступається Xiaomi 13 Ultra щодо природності боці з основної камери, незважаючи на куди менший сенсор. Щодо загальної якості знімків, великої різниці також немає, хоча китайський флагман явно виграє за деталізацією. Вночі Xiaomi 13 Ultra робить світліші знімки, що не завжди може бути доречним. Крім того, часом він неправильно фокусується і робить це не так швидко, як апарат Apple.

Цікаво, але якість відео в нічний час блогеру більше сподобалося на Xiaomi 13 Ultra, особливо щодо стабілізації.

Ультраширококутна камера в Xiaomi 13 Ultra на голову краще, ніж в iPhone 14 Pro Max, особливо коли йдеться про деталізацію або зйомку при недостатньому освітленні. При 3-кратному масштабуванні фотографії на обидва смартфони можуть здаватися схожими, але при наближенні деталізація на китайському апараті відчутно вище. Якщо ж знімати з ще більшим наближенням, то перемога Xiaomi стає очевиднішою.

Блогер зазначив, що для багатьох людей важлива зйомка відео на фронтальну камеру, і в цьому плані iPhone виглядає виграшніше, оскільки підтримує зйомку в 4K проти лише 1080p на Xiaomi 13 Ultra.

Підсумовуючи, автор відео зазначив, що його фаворитом став Xiaomi 13 Ultra, оскільки для нього важлива зйомка з великої відстані. Водночас блогер каже, що цього року різниця між Xiaomi 13 Ultra та iPhone 14 Pro Max значно менша, ніж була у 2022-му між Xiaomi 12S Ultra та iPhone 13 Pro Max. І не варто забувати, що за півроку вийде новий iPhone, у якому, за чутками, сильно прокачають телекамеру.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.