Xiaomi припиняє оновлення MIUI для багатьох смартфонів

Компанія Xiaomi припиняє розробку нових версій MIUI для смартфонів, які я вважаю найвдалішими в історії бренду. У статті розповімо, що станеться після скасування оновлення, а потім висловимо свою думку про актуальність цих моделей для покупки в 2023 році.

До списку смартфонів, для яких більше не розроблятимуться бета-версії MIUI China, потрапили:

  • Redmi K40 Pro/Pro+ (він же Xiaomi Mi 11i)
  • Redmi K40 (він же Poco F3)
  • Redmi K40 Gaming (він же Poco F3 GT)
  • Mi 10S
  • Mi 11 Lite 5G
  • Redmi Note 10 Pro 5G CN (він же Poco X3 GT)

Зрозуміло MIUI Global не зможе існувати окремо, тому зміни торкнуться всіх власників.

Що буде згодом?
Після завершення випуску бета-версій оновлення MIUI з дрібними покращеннями прилітатимуть на смартфони близько шести місяців.

Потім смартфони ще якийсь час отримуватимуть оновлення патчів безпеки Android, а потім їм буде надано статус EOS (закінчення підтримки).

Хочу сказати кілька слів про актуальність моделей, які використовував особисто, адже їх ціна помітно знизиться у зв’язку з цими новинами і, можливо, з’явиться ідея купити їх як другий або основний смартфон.

У коментарях попрошу власників доповнити статтю своїм відчуттям від цих пристроїв.

Redmi Note 10 Pro 5G CN (Poco X3 GT)
На даний момент вважається середняком за продуктивністю та автономністю з не найкращими фотоможливостями, адже знайти Google камеру для процесорів MediaTek не так просто.

Єдиною причиною для покупки є відсутність ШІМ, адже в смартфоні встановлений IPS дисплей із частотою оновлення 120 Гц.

Mi 11 Lite
Немає ніякого сенсу набувати даний смартфон, тому що його ціна всього лише на кілька тисяч менша від вартості Mi 11 Lite 5G NE, який кращий за нього у всьому.

Redmi K40 (Poco F3)
Один з кращих (якщо не найкращий) смартфон Poco з ідеальним балансом ціни, дизайну і характеристик.

Продуктивності вистачить ще як мінімум на кілька років, камери набувають нової сили після встановлення Gcam і файлу конфігурації.

На поточній версії MIUI 14 працює відмінно і при належному налаштуванні може видавати результати о 8-9 годині роботи екрану.

Xiaomi Mi 11i
Якби не тротлінг процесора і акумулятор на 4520 мАг, я рекомендував би цей смартфон кожному, адже в ціновому сегменті до 25 тисяч (за б/в) йому практично немає рівних.

Однак, я користувався цією моделлю всього тиждень і, можливо, не помітив якихось тонкощів, тому перед покупкою рекомендую звернутися на форум.

Загалом зауважу, що період, коли в Xiaomi випускали справді збалансовані смартфони добігає кінця, а сама компанія потихеньку переміщує свою увагу у бік флагманів.

Напишіть у коментарях які смартфони минулих років ви можете порекомендувати до покупки та чому. Буду вдячний.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.