Оповіщення замість повістки: кому та навіщо

В країні до 20 травня триває загальна мобілізація, яку скоріш за все будуть продовжувати. Повістки можуть отримати громадяни віком від 18 по 60 років. Вже незабаром, військовозобовʼязані громадяни почнуть отримувати замість повістки оповіщення. Це документ, який не передбачає призов, але зобов’язує з’явитися до військкомату. Деталями поділився юрист Владислав Юрчак.

Отже, Юрчак вказав, що оповіщення будуть надсилати на підставі розпорядження керівника районного (міського) ТЦК (військкомату). Розпорядження будуть адресовані органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ, організацій, навчальним закладам, тощо. Оповіщення передбачає те, що вам потрібно зʼявитись аби стати на облік або оновити свої дані. Памʼятайте, це не означає, що вас одразу мобілізують.

Щодо роботодавців, керівників установ, підприємств та організацій, а також посадових осіб – у разі невиконання ними обов’язків, встановлених у розпорядженні керівника ТЦК та СП, особи можуть нести адміністративну відповідальність за статтею 210-1 КУпАП. Вона передбачає санкцію у вигляді штрафу у розмірі від 1700 до 3400 грн та від 3400 до 5100 грн штрафу для посадових осіб.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.