Зрівнення флагманських смартфонів Samsung Galaxy S23 Plus проти Xiaomi 13 Pro: хто кращий

Samsung Galaxy S23 Plus та Xiaomi 13 Pro — два нові флагманські смартфони, які пропонують вражаючі характеристики та передові технології. Так, це далеко не найпросунутіші флагмани, які ми побачимо в 2023 році, але з іншого боку, їх ціна не надто завищена. Ми вирішили порівняти характеристики цих двох моделей, щоб допомогти вам прийняти обґрунтоване рішення при покупці нового смартфона.

Дизайн
Samsung Galaxy S23 Plus відрізняється елегантним та сучасним дизайном зі скляними панелями з обох боків та міцним алюмінієвим каркасом. Він виглядає стильно і водночас мінімалістично та по праву носить звання одного з найелегантніших смартфонів цього року.

З іншого боку, Xiaomi 13 Pro має скляну задню панель, алюмінієвий каркас та вигнуті краї, як у Xiaomi 12. Він трохи більший і важчий, ніж Samsung Galaxy S23 Plus, але ця різниця незначна.

Обидва смартфони захищені від пилу та вологи відповідно до стандарту IP68, що робить їх міцними та надійними пристроями.

Дисплей
Samsung Galaxy S23 Plus оснащений 6,6-дюймовим дисплеєм Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Full HD+ (2340 на 1080 пікселів), частотою оновлення зображення 120 Гц та підтримкою HDR10+.

Дисплей Xiaomi 13 Pro являє собою 6,73-дюймову AMOLED-панель типу LTPO з роздільною здатністю Quad HD+ (3200 на 1440 пікселів). Екран також підтримує HDR10+ та адаптивну частоту оновлення від 1 до 120 Гц, що забезпечує приголомшливе та чітке зображення. В цілому, у Xiaomi 13 Pro трохи кращий дисплей з більш високою роздільною здатністю та рівнем деталізації та при цьому низьким рівнем енергоспоживання.

Апаратне та програмне забезпечення
Samsung Galaxy S23 Plus базується на чіпсеті Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з восьмиядерним центральним процесором, що працює на максимальній тактовій частоті 3,36 ГГц. Компанію йому становлять 8 Гбайт оперативної та 256 або 512 Гбайт вбудованої пам’яті. Працює він під керуванням мобільної операційної системи Android 13 з встановленим поверх інтерфейсом Samsung One.

Xiaomi 13 Pro також оснащується чіпсетом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, щоправда, його максимальна тактова частота обмежена на позначці 3,2 ГГц. Об’єм оперативної пам’яті варіюється від 8 до 12 Гбайт, а ємність вбудованого накопичувача в топової комплектації сягає 512 Гбайт. Смартфон поставляється з мобільною операційною системою Android 13 і фірмовим інтерфейсом користувача MIUI на борту.

Обидва смартфони мають першокласне програмне та апаратне забезпечення, тому вибір тут залежить виключно від особистих уподобань.

Камери
Samsung Galaxy S23 Plus має потрійну основну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком з оптичною стабілізацією зображення у поєднанні з двома додатковими модулями з роздільною здатністю 12 та 10 мегапікселів. Фронтальна камера смартфона має роздільну здатність 12 мегапікселів.

У той же час Xiaomio 13 Pro оснащується основною 50.3-мегапіксельною камерою з оптичною стабілізацією зображення з двома 50-мегапіксельними модулями, один з яких має надширококутний об’єктив, а інший – перископічний телеоб’єктив. Спереду у нього встановлена 32-мегапіксельна фронтальна камера, що дає Xiaomi 13 Pro перевагу перед Samsung Galaxy S23 Plus.

Акумулятор
Samsung Galaxy S23 Plus живиться від акумуляторної батареї ємністю 4700 мАч з підтримкою швидкого провідного заряджання потужністю 45 Вт і швидкого бездротового заряджання 15 Вт.

Місткість батареї Xiaomi 13 Pro складає 4800 мАг. Потужність швидкого провідного заряджання досягає 120 Гц, а потужність бездротової зарядки становить 50 Вт. У цьому плані флагман Xiaomi явно виграє.

Ціна запитання
Вартість Samsung Galaxy S23 Plus на європейському ринку стартує з позначки 1230 євро, тоді як Xiaomi 13 Pro коштує близько 1300 євро.

Переваги Xiaomi 13 Pro:
найкраща надширококутна камера;
швидша зарядка;
кращий та ширший дисплей.

Недоліки Xiaomi 13 Pro:
ні.

Переваги Samsung Galaxy S23 Plus:
більш компактні розміри;
краще дизайн;
відмінна якість складання;
підтримка UWB.

Недоліки Samsung Galaxy S23 Plus:
гірша за фронтальну камеру.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.