До української армії закликають студентів, незважаючи на відстрочку

Один з харківських студентів подав до суду: незважаючи на відстрочку почали мобілізовувати студентів. Як ви знаєте, в країні триває мобілізація, яка призиває чоловіків віком до 60 років. Студент 4-го курсу денної форми навчання звернувся до суду, адже його мобілізували незважаючи на відстрочку. Юнак надав військовий квиток, проте його все одно зарахували як кулеметника до штату військової частини. Суд визнав такий наказ протиправним та скасував його.

Дана ситуація викликала резонанс в мережі. Адвокат Ростислав Кравець розповів українцям як чинити в таких ситуаціях. Отже, студенти, асистенти-стажисти, докторанти та аспіранти, які навчаються на денній чи дуальній формах, не можуть бути мобілізовані до ЗСУ. Це можливо лише Ща добровільним зверненням. Майте на увазі, що відстрочка від служби не поширюється на заочників.

“Студент повідомляв, що він навчається на денній формі навчання. Однак зараз ми бачимо, що центр комплектації каже, що вони нібито нічого не знали, і аж ніяк ніхто і нічого не повідомив. У цьому дуже велика проблема. Є питання до самого керівництва і посадовцям цього центру комплектації, що вони це не перевірили, незважаючи на те, що ця людина не досягла 27 років”, – обґрунтував правозахисник.

Якщо ви студент денної форми навчання та отримали повістку, то вам необхідно подати у військкомат письмову заяву на відстрочку від мобілізації, надавши копію документів, що підтверджують ваше студентство. Якщо військкомати не приймають заяву, то вам варто продублювати її офіційним листом з описом на адресу самого центру комплектації. Вам також варто звернутись до Державного бюро розслідувань, військову службу правопорядку та повідомити про порушення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.