Xiaomi визнано міжнародним спонсором війни

А чи знали ви, що користуючись гаджетами від китайського бренду Xiaomi, ви стаєте спонсором війни? Як вияснилось, поки агресор нищить наш народ та країну, компанія Xiaomi встигла збільшити поставки в рф на 39%.

Інформаією поділилось національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК). Агенство додало китайського виробника в список міжнародних спонсорів війни. Річ у тім, що компанія після початку повномасштабної війни не припиняла продавати свою продукцію агресору. До того ж, компанія займає перші місця з продажу ще з 2018 року.

“Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в рф на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім”, — наголошують в НАЗК.

У липні минулого року компанія Xiaomi та суббренд POCO займали 42% агресорського ринку смартфонів, а виторг становив 202 мільйони доларів.

“Це величезні кошти, з яких сплачуються не менш серйозні суми податків. Потім за рахунок цих самих податків утримується й російська армія, яка сьогодні вбиває українців”, — вказують НАЗК.

В НАЗК також додали, що компанія Xiaomi не оголошувала, а отже і не планувала виходити з ринку країни-агресора. Парадокс в тому, що компанія продовжує активно набирати співробітників до своїх офісів в росії. 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.