Нова функція Google Play заощадить до 60% вбудованої пам’яті смартфона

Компанія Google представила нову функцію операційної системи Android, покликану вирішити проблему нестачі вбудованої пам’яті на мобільних пристроях. За заявою розробників, вона допоможе зберегти потрібні, але додатки, що рідко використовуються, без втрати даних, збільшивши обсяг вільного простору більш ніж у півтора рази.

Функція автоархівування буде видаляти програми лише частково, вивантажуючи з пристрою більшість їх функціонального коду зі збереженням даних облікових записів. Іконки таких програм залишаться на пристрої, але позначаються хмарою. Якщо користувач вирішить повернутися до програми, достатньо буде натиснути на його ярлик для повторного завантаження (за умови, що вона все ще доступна в Google Play).

Згідно з блогом компанії, пропозиція про часткову архівацію софта, що рідко використовується, з’являтиметься на пристрої автоматично, якщо при встановленні нової програми на смартфоні виявиться недостатньо вільної пам’яті. Очікується, що нововведення дозволить заощадити до 60% вільного місця у внутрішній пам’яті Android-гаджетів. Підтримку такої функції для своїх релізів отримають лише розробники, які використовують App Bundle для публікації.

Про терміни та регіони доступності нововведення Google поки не повідомила.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.