Грошові виплати на українців збільшать вдвічі: деталі

В Кабміні було прийнято на розгляд один з законопроєктів, який передбачає збільшення одного з виду соціальних виплат. Народні депутати запропонували збільшити розмір виплати для догляду за дитиною з інвалідністю. Раніше дана виплата була 50% від прожиткового мінімуму. Зараз пропонується, аби дана виплата зросла до 100% прожиткового мінімуму.

В  Законі України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» йдеться, що за доглядом за дитиною з інвалідністю віком до 6 років (окрім підгрупи А), у розмірі 50% прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, на дитину з інвалідністю віком від 6 до 18 років – 50% прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років.

Цього року прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років становить рівні 2272 гривень,  а для дітей віком від 6 до 18 років – 2833 грн. Отже, надбавка за догляд за дитиною з інвалідністю віком до 6 років буде становити 1136 гривень, віком від 6 до 18 років – 1415,50 гривень.

Проте, ініціатори законопроєкту хочуть, аби для дітей з інвалідністю підгрупи А, виплати становили у розмірі 200% прожиткового мінімуму.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.