Пенсії в Україні офіційно підняли: як змінився розмір виплат у квітні

У квітні цього року відбулась друга хвиля індексацій пенсійних виплат. Сьогодні ми детально розповімо про те, як змінилась пенсія в працюючих пенсіонерів. На сьогодні кількість пенсіонерів в нашій країні складає 10 мільйонів, а 2,7 мільйонів є працюючими. Розмір надбавок буде залежати від рівня заробітної плати. Наприклад, якщо громадянин має 35 років страхового стажу і пенсію у 5000 гривень, то розмір доплати становитиме 285 грн.

Ми звикли, що індексація має бути вищою на 2% за рівень інфляції. Лише минулого року ціни зросли на 26,6%, а підвищення пенсій зросло лише на 13,3%. За прогнозами експертів, цього року рівень інфляції в кращому випадку буде становити 20%. Отже, пенсії в ідеалі повинні зрости на 33,3%, а замість 2093 грн пенсіонери отримали б 2789 грн.

На думку Андрія Реви, колишнього міністра соціальної політики, мінімальні пенсійні виплати мають зрости до 4000 грн. Адже внаслідок війни, в першу чергу, постраждають найвразливіші категорії населення.

У Пенсійному фонді України додають, що при перерахунку пенсій не завжди враховують зарплату. Перерахунок здійснюється лише в тому випадку, якщо  після попереднього призначення або перерахунку пенсії людина заробила не менше 24 місяців страхового стажу. Якщо після виходу на пенсію робітник отримав менший заробіток, то в даному випадку враховуватимуть лише отриманий страховий стаж.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.