ПриватБанк і monobank суттєво підвищили ставки за депозитами

Українські фінансові установи, за рекомендацією НБУ, підвищили ставки за депозитами. Тепер громадяни мають можливість гарно заробити на вкладах. Наприклад, прибуткові депозити можна розмістити в «ПриватБанку» на строк 6, 9 та 12 місяців. Багк додав по 3,5% до прибутковості даних вкладів. Виходить, що 6 та 9-місячні депозити принесуть клієнтам 11,5% доходу, а річний – 12,5%.

У мобільному банку monobank також підвищились відсоткові ставки за депозитами  на 1-2,5%. Це означає, що клієнти на гривневих депозитах зможуть заробити до 15,5% доходу від своїх вкладів. Інший відсоток складає для тих депозитів, які мають право дострокового розривання — дохід становитиме до 14,5%.

НБУ рекомендував дане рішення банкам. Це пов’язано з тим, що минулого року Нацбанк надрукував багато “зайвих” гривень, які потрапили на ринок. А це у свою чергу призвело до зростання курсу іноземної валюти та знецінення гривні. Аби припинити процес необхідно, аби ці кошти тимчасово вийшли з валютного ринку за рахунок депозитів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.