Google спростила обмін файлами між Android та Windows

Компанія випустила бета-версію програми Nearby Share, про яку вперше згадувала ще на виставці CES 2022. Програма дозволить обмінюватися файлами між смартфоном та ПК — але для її роботи комп’ютер повинен відповідати певним системним вимогам.

Зокрема, програма може бути встановлена на ПК, які працюють під керуванням 64-розрядної версії Windows 10/11, але пристрої на базі процесорів ARM не підтримуються. Для передачі файлів також потрібно встановити з’єднання Wi-Fi та Bluetooth.

Щоб перекинути файли з ПК на Android-смартфон, необхідно перетягнути їх у вікно Nearby Share або клацнути правою кнопкою миші по них, а потім вибрати потрібну опцію в контекстному меню. Якщо на обох пристроях здійснено вхід до одного облікового запису Google, і вони знаходяться один від одного на відстані не більше п’яти метрів, передача пройде в автоматичному режимі.

Програма також дозволяє спільно використовувати підключення до Інтернету, зробивши смартфон точкою доступу Wi-Fi. Зараз десктопний клієнт Nearby Share доступний лише у США та деяких інших регіонах. Бета-версія програми працює тільки зі смартфонами та планшетами, але надалі Google планує розширити цю можливість на всю фірмову екосистему.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.