Названі системні вимоги Windows 12: пам’яті знадобиться багато

Про релізі Windows 12 говорити ще рано, але перші відомості про неї вже розійшлися по мережі. Німецький портал Deskmodder поширив деякі системні вимоги майбутньої ОС — і, схоже, власникам старих ПК з Windows 11 на «мінімалках» буде потрібно апгрейд заліза при переході на нову версію «вікон».

За даними журналістів, порівняно із попередницею запити Windows 12 до обсягу оперативної пам’яті зростуть удвічі: з 4 до 8 ГБ. Також повідомляється, що нікуди не подінеться вимога про наявність у системі модуля TPM 2.0 (апаратного або програмного). За чутками, аналогічну умову Microsoft може виставити і для SSD-накопичувача. Водночас повідомляється про «скорочення» інструментів MSDT і VBScript.

 

Джерело також стверджує, що Windows 12 підтримуватиме співпроцесор Pluton, який був представлений разом із мобільними чіпами Ryzen 6000 у січні 2022 року. Які саме CPU виявляться сумісними з майбутньою ОС, поки невідомо, але, на думку видання, порівняно з Windows 11 цей список навряд чи зміниться.

Очікується, що Windows 12 буде анонсована приблизно одночасно з процесорами Intel 14-го покоління (родина Meteor Lake-S) – це, ймовірно, відбудеться в другій половині 2024 року. За словами головного директора з продуктів Microsoft Паноса Панаю, операційна система багато в чому покладатиметься на хмарні сервіси та різні ІІ-інструменти.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.