Де завантажити MIUI 14 і як дізнатися чи скоро буде оновлення

Коли Xiaomi випускає оновлення MIUI для одного зі своїх смартфонів, користувачі дізнаються про появу нової версії лише згодом.

У цій статті я розповім, де завантажити прошивку для смартфона Xiaomi вже через кілька годин після виходу, а також як дізнатися, чи ведеться робота над новою версією.

У меню налаштувань відкрийте пункт “Про телефон” та зверніть увагу на пункт “Версія MIUI”.

У моєму смартфоні Xiaomi 12 Lite встановлено глобальну, європейську MIUI 14, про що свідчать літери EU у назві прошивки (14.0.7.0 TLIEUXM).

Список усіх індексів та їх позначень у будь-якій версії MIUI виглядає так:

  • MI – Global
  • EU – EEA
  •  Ukrainian
  • ID – Indonesia
  • IN – India
  • TW – Taiwan
  • TR – Turkey
  • CN – China

Після того, як стало зрозуміло, яку версію встановлено у вашому смартфоні, відкрийте в будь-якому браузері сайт (посилання залишу в коментарях), де нові версії MIUI з’являються в першу чергу.

У меню фільтрів вкажіть виробника (Xiaomi, Redmi, Pocophone) та знайдіть у списку модель вашого смартфона.

Потім знайдіть версію з потрібним індексом і у випадку, якщо на смартфоні встановлена стара версія, натисніть на кнопку “Download” в розділі “Recovery”.

Після закінчення завантаження перемістіть файл у папку “Download” -> “downloaded_rom” і встановіть через меню “Вибрати файл прошивки”.

Тепер коротко розповім, як дізнатися, чи варто чекати на оновлення найближчим часом. У цьому допоможе ще один сайт (також залишу посилання нижче).

У пошуковому рядку введіть модель вашого смартфона та зверніть увагу на рядок “Branch”, в якому вказано статус прошивки.

Наприклад, завдяки цьому графіку я знайшов індонезійську версію MIUI 14, яка перебуває у статусі “Stable Beta”, а це означає, що до виходу оновлення (стабільної версії) залишилося (зазвичай) не більше двох тижнів.

Якщо прошивки в статусі “Stable Beta” поки немає, значить розробники поки не готові випустити оновлення і потрібно почекати закінчення робіт.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.