Xiaomi розробляє нову ОС на заміну MIUI для смартфонів

Інсайдери поділилися скріншотом нової операційної системи для смартфонів компанії Xiaomi під назвою MIOS. Вперше про неї заговорили ще 10 років тому, але будь-яких доказів її існування не було — до вчорашнього дня.

На скріншоті виразно видно логотип MIOS, а також вказано поточну версію прошивки — V0.85.22.11.05 alpha. Судячи з цифр, це раннє тестове складання від 5 листопада 2022 року. У статус-барі у верхній частині зображення розташовані добре знайомі користувачам Android індикатори мережі, швидкості підключення до Інтернету, а також іконки Bluetooth, Wi-Fi і АКБ. Ієрогліфи на кнопці в нижній частині означають “Перевірити наявність оновлень”.

Жодної технічної інформації про нову прошивку мережеві джерела поки що не надали. Неясно, чи йдеться про ребрендінг оболонки MIUI, чи в планах Xiaomi — створення власної ОС та екосистеми за аналогією з HUAWEI HarmonyOS. Сама компанія поки не робила жодних офіційних заяв із цього приводу, тому про призначення та можливу дату релізу MIOS залишається лише здогадуватися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.