Активація Windows нелегальним способом: жива історія з співробітник Microsoft

Програміст та користувач Twitter під ніком @TCNOco поділився вкрай цікавою історією свого звернення до служби підтримки Microsoft. Дізнавшись про проблему з активацією операційної системи Windows 10, представник редмодської корпорації вдався до нелегальних методів.

Як розповів користувач, він придбав ключ активації Windows 10 Pro в офіційному магазині Microsoft Store. Проте той із невідомої причини не спрацював. Розробник звернувся до служби підтримки Microsoft, оскільки йому терміново був потрібен його комп’ютер для роботи. На жаль, але в техпідтримці нічим не змогли допомогти у вирішенні проблеми, але згодом представник фірми знову зв’язався з користувачем і запропонував спробувати виправити ситуацію.

Яким же було здивування власника комп’ютера, коли співробітник техпідтримки Microsoft підключився до його ПК через Quick Assist і скористався неофіційними інструментами для активації системи. Для цього він виконав спеціальну команду через PowerShell, яка встановлює з’єднання з massgrave.dev – неофіційним репозиторієм активаторів Windows та Office.

Користувач звернувся до служби підтримки Microsoft, щоб з’ясувати, чи справді в подібних випадках співробітники компанії можуть вдаватися до використання неофіційних інструментів. Там йому відповіли, що це незаконно та не схвалюється компанією. Крім того, до цього вже було відомо про як мінімум один такий випадок. У компанії пообіцяли провести розслідування.

У результаті ситуація вийшла вкрай суперечливою. Служба підтримки ніяк не могла допомогти з вирішенням проблеми, а цей співробітник лише прийшов на виручку користувачеві, оскільки тому терміново потрібен був його робочий комп’ютер.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.