Розмитнення автомобілів через додаток “Дія“ буде

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що рано чи пізно прийде той час, коли в країні впровадять розмитнення авто на іноземній реєстрації державному порталі «Дія». Саме зараз доопрацьовується законопроєкт, який дозволить розмитнювати авто через «Дію». Міністр не деталізував, коли саме законопроєкт буде зареєстровано у Верховній Раді.

Саме такі впровадження дозволять зменшити корупцію на митниці, адже організація не буде брати участі у розмитненні авто. Послугу хотіли запустити ще минулого року, але через повномасштабну війну плани не реалізувались.

У червні цього року було зареєстровано законопроєкти №7466 та 7468, але нардепи не прийняли закон, адже на їх думку, державний бюджет втратить значну частину надходжень. Але Кабмін активно продовжує боротися за розмитнення авто в «Дії». Мета наступна: аби при розмитненні не враховувалось вартість авто, а лише від віку, тип, об’єм двигуна та ексклюзивності засобу. Анонсується, що процес розмитнення буде досить швидким: для цього знадобиться всього 10 хвилин. Технічний процес в «Дії» вже повністю готовий.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.