Одна область України заявила про введення повісток у Дії: у Мінфіцри відреагували

Українці масово почали цікавитись тим, чи будуть видавати повістки в державному поратлі «Дія». Адже Військком ТЦК Харківщини повідомив, що в порталі будуть вводитись повістки. Про це Комісар Харківського обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Арап повідомив на брифінгу 13 березня. За його словами, база ще не готова, але робота над реєстром продовжується.

“Електронний реєстр у нас був до початку війни. Було створено програму Оберіг, до якої вносяться всі військовозобов’язані, призовники. Електронна база всеукраїнська, до якої вносяться всі наші чоловіки від 18 до 60 років. База набирається. Незабаром усі наші військовозобов’язані будуть у цьому реєстрі, його підв’яжуть до Дія. Люди зможуть навіть отримувати повістки через Дія, і виклики в РТЦК здійснюватимуться вже в електронному вигляді. До цього все йде”, – сказав Арап.

Але у Міністерстві цифрової трансформації повідомляють, що у порталі повісток не буде.

«Щодо військового обліку – дані про військовозобов’язаних знаходяться в реєстрі Оберіг, що належить Міноборні. До Дія цей реєстр не має жодного відношення, тому що Дія – це не реєстр», – пояснив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.