Камера Xiaomi 13 програла iPhone 14 у рейтингу DxOMark: в чому причина

Після тесту дисплея фахівці DxOMark взялися за камеру Xiaomi 13. Експерти оцінили якість фото та відео під час зйомки на смартфон у різних сценаріях. В результаті тестування гаджету вдалося увійти до трійки найкращих моделей у своїй ціновій категорії.

Тильна камера Xiaomi 13 включає три датчики зображення з наступними характеристиками:

  • Основний: 50 Мп, 1/1,49″, 1 мкм, ЕФР 23 мм, f/1,8, PDAF, OIS
  • Ультраширококутний: 12 Мп, 1/3,06″, 1,12 мкм, ЕФР 15 мм, f/2.2
  • Телевик: 10 Мп, 1/3.75″, 1 мкм, ЕФР 75 мм, f/2,0, PDAF, OIS, 3,2-кратний оптичний зум

Загалом, навіть з урахуванням високої ціни смартфона, експерти позитивно оцінили можливості мобільної зйомки. За їх словами, Xiaomi 13 робить фотографії та відео гарної якості практично в будь-яких умовах.

 

До списку сильних сторін пристрою увійшла здатність смартфона виставляти нейтральний баланс білого без завалювання в теплі або холодні відтінки. Експозиція також залишалася точною у всіх сценах, окрім висококонтрастних. У них був помітний недолік динамічного діапазону, що виражалося в засвітах яскравих ділянок кадру або затемнення тіней.

 

До деталізації знімків претензій у фахівців не виникло: алгоритми камери знаходили оптимальний баланс між чіткістю та шумопоглинанням, тому більшість фотографій виглядала природно. З недоліків експерти відзначили не найшвидший автофокус та наявність артефактів у вигляді ореолів, які були особливо помітні на HDR-знімках.

 

Ультраширококутний модуль не продемонстрував явних недоліків: зображення по краях було чітким, а спотворення практично не виявлялися. Модуль телеоб’єктива в цілому не викликав нарікань, але все ж таки демонстрував не найвищу світлосилу.

Якість відеороликів виявилася очікувано високою: без артефактів та втрати деталізації. Проблем зі стабілізацією чи автофокусом також не спостерігалося, але тільки в умовах хорошого освітлення. У список недоліків потрапив нестабільний підбір експозиції під час зйомки, «фокус, що стрибає», при слабкому світлі і не завжди точний підбір балансу білого.

Підсумкова оцінка Xiaomi 13 помістила на тридцяте місце в глобальному рейтингу камерофонів DxOMark. У преміальній ціновій категорії смартфон став третім, поступившись по 3 бали Snapdragon-версії Samsung Galaxy S23 та базовим iPhone 14.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.