Київстар, Vodafone та lifecell будуть глушити мобільний зв’язок та інтернет: що сталося

Національні оператори повідомили своїх клієнтів, що у зв’язку з війною мобільна мережа може глушитиму. Крім того, вже невдовзі буде прийнято закон, за яким буде обмежено мобільний інтернет та зв’язок. Поки оператори зможуть відключають мережу в екстремальних ситуаціях

Тобто, якщо в країні буде виникати загроза терористичної та диверсійної діяльності, на деяких територіях буде введено обмеження використання інтернету та мобільного зв’язку. Законопроєкт №8185 буде дозволяти співробітникам різних органів влади, а саме: Міноборони, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державна прикордонна служба та Нацполіція втручатися в роботу інтернет-зв’язку та мобільного зв’язку.

Обмежуватись зв’язок буде за допомогою безпілотних апаратів та іншими випромінюючими пристроями. Зазначається, що дані технології будуть мінімально зменшувати використання комунікаційних мереж та послуг. Законопроєкт вже схвалено комітетом Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності та рекомендовано до підтримки у першому читанні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.