Грошова допомога до 2500 гривень: деякі українці щомісяця отримуватимуть такі виплати

Багато громадян внаслідок війни потрапили в скрутне становище. Уряд повідомив про нові грошові виплати, які зможуть отримати не тільки внутрішньо-переміщені особи. Приємною новиною поділились в Київській міськраді, а фінансуватись допомога буде в рамках програми «Турбота. Назустріч киянам».

По 2500 гривень зможуть отримати діти з інвалідністю, які мешкають в дитячих будинках сімейного типу або мають опікуна/прийомну сім’ю. На виплати зможуть претендувати діти-сироти, які мають підгрупу А першої групи інвалідності.

Виплати у 2000 гривень зможуть отримати діти, які мають першу групу інвалідності та розмір пенсії яких не перевищує 3 прожиткових мінімуми для непрацездатних осіб. На матеріальну допомогу зможуть розраховувати жителі столиці, які отримують допомогу на дітей, в яких діагностовано важкі перинатальні ураження нервової системи, рідкісні орфанні захворювання, важкі вроджені проблеми з розвитком, ДЦП, онкологію, цукровий діабет, тяжкі психічні розлади та інші важкі хвороби і травми.

1200 гривень зможуть отримати кияни, які мають другу групу інвалідності. Варто знати, що громадяни зі статусом ВПО також зможуть отримати виплати, якщо вони належать до вищезазначених категорій. Для цього потрібно перебувати на обліку в столичних органах соцзахисту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.