Як не втратити частину пенсії в 2023 році

В Україні громадяни отримують пенсію після досягнення 60 років. Водночас майбутні пенсіонери ризикують втратити частину виплат, якщо вчасно не звернуться за ними.

Якщо українці хочуть вчасно вийти на пенсію в 2023 році, вони повинні виконати дві умови: мати вік не менше 60 років і накопичити в цьому віці 30 років страхового стажу.

Для вчасного отримання пенсії після досягнення 60-річного віку необхідно подати до ПФУ заяву про призначення пенсії. Його необхідно заявити та зареєструвати протягом 3 місяців з дня 60-річчя. Тільки в цьому випадку пенсіонер отримуватиме повну пенсію з 60 років. Якщо новоспечений пенсіонер не встигне вкластися в тримісячний термін, то виплачуватиметься лише з дати подачі заяви. Отже, щоб почати отримувати пенсію з 60 років, потрібно встигнути подати заяву протягом трьох місяців.

Щоб бути «у всеозброєнні» до 60 років, можна заздалегідь зібрати всі документи, необхідні для призначення пенсії.

Для оформлення пенсії не потрібно особистий візит в ПФУ за умови, що всі документи у майбутнього пенсіонера на місці і вони не потребують додаткової перевірки. Усі документи потрібно оцифрувати та подати через обліковий запис електронного кабінету на порталі ПФУ. Правила і послідовність цього процесу детально описані на порталі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.