ChatGPT попередив людство про потенційний ризик

Компанія OpenAI, відома завдяки створенню популярних нейромереж ChatGPT та DALL-E, виступила з офіційним повідомленням, суть якого зводиться до заклику бути обережними та далекоглядними у поводженні з ІІ. На їхню думку, від сучасного штучного інтелекту виходять серйозні екзистенційні ризики для людства.

У повідомленні описані деякі потенційні переваги ОІІ (загального штучного інтелекту), на кшталт вирішення глобальних проблем, боротьби з бідністю, а також деякі потенційні ризики, такі як невідповідність людським цінностям та цілям, зловмисне використання зловмисниками та екзистенційні загрози.

На думку компанії-розробника, необхідне скрупульозне планування та координація між різними зацікавленими сторонами, включаючи дослідників, політиків, лідерів галузі, групи громадянського суспільства та широкого загалу. Також необхідно долучити ОІІ до людських цінностей та біоетики. Крім того, OpenAI виступає за велику прозорість та підзвітність у розробці та розгортанні ІІ.

І, нарешті, OpenAI дуже розраховує на міжнародний консиліум з трьох фундаментальних питань: як управляти ОІІ, як рентабельно розподіляти продукти, які вони генерують, і як ділитися доступом зі звичайними людьми.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.