TikTok обмежить час використання для неповнолітніх: скільки дадуть часу

TikTok все ще залишається одним із найпопулярніших додатків у світі, а основна його аудиторія – підлітки. Тому розробники вирішили впровадити нові функції батьківського контролю та обмежити час, який неповнолітні користувачі можуть проводити за переглядом залипальних роликів.

Так, для нових та існуючих користувачів TikTok віком до 18 років автоматично буде встановлено обмеження екранного часу на 60 хвилин. Щоправда, цю опцію можна буде просто вимкнути в налаштуваннях. Але якщо підліток проведе у додатку більше 100 хвилин на день, він отримає повідомлення з рекомендацією обмежити своє перебування у програмі 60 хвилин. Розробники соціальної мережі заявили, що вивчили дослідження та проконсультувалися з експертами Digital Wellness Lab у дитячій лікарні Бостона, щоб впровадити обмеження екранного часу для підлітків.

Ще одним нововведенням стало розширення можливостей батьківського контролю: тепер дорослі можуть заборонити перегляд своїх дітей відео, які містять певні слова або хештеги. Вони також зможуть відключати повідомлення TikTok та самостійно встановлювати час, який дитина може провести у додатку.

Тим часом дослідники з Центру протидії цифровій ненависті виявили, що TikTok нерідко рекомендує користувачам контент, що закликає до завдання шкоди самому собі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.