Як перевести виплату пенсії з Укрпошти на Приватбанк і Ощадбанк

Багатьох українців ПФУ цікавить питання, як змінити порядок отримання пенсій. Крім того, громадяни цікавляться, як отримати пенсійні виплати у разі смерті громадяна. Наприклад, одну жінку зацікавила наступна ситуація:

Моя мама проживає на Херсонщині. Вона хвора, лежача. До червня 2022 року пенсію отримувала поштою, тепер не отримує. Як можна змінити порядок отримання пенсії і що найголовніше – як отримати кошти у разі смерті пенсіонера? Куди звертатися?”, – запитала українка.

Українцям пояснили, що для того, аби змінити порядок виплати пенсії необхідно подати заяву до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду (зокрема для організації виїзного прийому). Наприклад, якщо ви бажаєте отримувати пенсію не у відділеннях поштового оператора, а на банківську карту.

Отримати кошти після смерті пенсіонера зможуть члени його сім’ї, які зареєстровані за однією адресою разом із померлим на день його смерті. Подати заяву громадяни зможуть протягом шести місяців від дня смерті.

“У разі звернення після шести місяців від дня смерті пенсіонера до органів ПФУ додається ще свідоцтво про право на спадщину”, – вказується у відповіді.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.