Запровадили нову важливу заборону для Ощадбанку та ПриватБанку

Національний банк України заборонив деяким українським банкам закривати свої відділення. Це стосуєтсья ПриватБанку та Ощадбанку. Річ у тім, що саме ці банки закрили набільшу кількість відділень та філій під час воєнного стану, що загрожує нац.безпеці.

Таким чином, місцева влада отримала безліч скарг від населення, адже українці втрачають доступ до фінансових послуг. Загалом, протягом минулого року кількість відділень скоротилася на 20%. Найбільше відділеннь закрив Ощадбанк, а саме 420 офісів. Приватбанк закрив 287 відділень.

“Економічна ефективність таких рішень може бути нівельована негативним соціальним ефектом і нести потенційні загрози національній безпеці України, перешкоджати нейтралізації наслідків військової агресії та повоєнному відновленню… З метою підтримки економіки та забезпечення фінансової стабільності регіональні мережі банків державного сектору мають забезпечити безперебійне обслуговування клієнтів”, – додають у НБУ.

Звичайно, що більшість відділень довелось закрити на територіях, де велись активні бойові дії. Мова йде про Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.