Українців попередили про фейкову Дію, єПідтримку та Приват24

У зв’язку з війною багато громадян мають можливість отримати матеріальну допомогу від різних організацій. На жаль, навіть у такі складні часи знаходяться нечесні, які хочуть заробити на чужій біді. Українців попереджають про нові шахрайські схеми з фейковими застосунками Дія, єПідтримка, Приват24

Фахівці благодійного фонду «Право на захист» просять не переходити за підозрілими посиланнями. Тим паче, не повідомляти стороннім особам дані банківських карток, особистих рахунків, CVV-код чи іншу важливу інформацію.

“Посилання на Приват24, Дію, єПідтримку, телеграм-боти тощо – це ШАХРАЙСЬКІ посилання. Єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн – це сайт єДопомога (посилання має виглядати тільки так!). Ми не надаємо жодних посилань на банківські системи та не співпрацюємо з банківськими установами! Посилання на будь-який банк – це ШАХРАЇ та спроба вкрасти Ваші гроші! Будьте пильними та обережними!”, – наголошують працівники.

Фахівці також наголошують, що працівники жодних банків не інформують своїх клієнтів про виплати за допомогою SMS-повідомлень або в соціальних мережах.

“Якщо Вам написала людина під виглядом банківського працівника – це ШАХРАЇ!!! В жодному разі не передавайте будь-яку інформацію про Вас цим людям!”, – пишуть керівники Фонду.

Адміністратори Фонду консультують лише у чаті.

“Якщо треті особи пишуть вам в приватні повідомлення від імені Благодійного фонду “Право на захист” та просять додаткову інформацію стосовно ваших банківських карт/пін-кодів/ CVV кодів — блокуйте їх! Це ШАХРАЇ, які намагаються вкрасти Ваші кошти!!! У кожного адміністратора чату навпроти назви каналу (у правому верхньому куті кожного повідомлення) — можна побачити ім’я людини, яка надала Вам відповідь. Якщо Ви не бачите імені – це ШАХРАЇ!”, – зазначають в організації.

Жодну особисту інформацію не варто публікувати у чаті, якщо про це не попросив адміністратор чату.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.