Кому у березні збільшать пенсію на 1500 гривень

Всім відомо, що в березні відбудеться щорічна індексація пенсій. Стало відомо, хто зможе отримати збільшення виплат до 1500 гривень. В першу чергу надбавку отримають пенсіонери, які мають найменші пенсії.

«З урахуванням того, що в умовах дії воєнного стану витрати насамперед спрямовуються на національну безпеку та оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану, проект акту розроблено насамперед для забезпечення у 2023 році збільшення мінімальних виплат найбільш уразливим категоріям пенсіонерів, а також проведення індексації пенсій»,— пояснюють в міністерстві.

Отже, для доплати до пенсій у розмірі до 1500 гривень з 1 березня 2023 р. мають бути наступні умови:

  • показник середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, що враховується для розрахунку пенсії, з 1 березня зростає на коефіцієнт 1,20. Він застосовується до пенсій, призначених до 2020 року.
  • згідно з документом, рівень підвищення для пенсій, призначених у 2020-2022 роках, становитиме 100 гривень. На такому рівні встановлено мінімальну суму підвищення для пенсіонерів, яким призначення відбулося раніше.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.