Ілон Маск оголосив про глобальний роумінг для Інтернета Starlink

Деякі користувачі Satellite Internet Starlink почали отримувати сповіщення про запуск послуг Roaming для доступу до мережі “майже з будь-якого місця світу”. Правда, пропозиція вже знайшла пару підводних каменів, одна з яких була вражаючою підпискою.

За даними бюлетеня, компанія пропонує розширену зону доступу за 200 доларів на місяць, використовуючи інтерес-лазерні канали зв’язку. З формулювання тексту можна зробити висновок, що мова йде не про повну оплату доступу, а про надбавку до існуючого тарифу. Крім того, SpaceX безпосередньо повідомляє про посадку – іншими словами, нова послуга не зможе замінити дорогий морський план Starlink для морських суден на суму 5000 доларів на місяць.

Технічно компанія вже має тариф RV -RS RV, який за 135 доларів на місяць забезпечує розширену зону доступу для мандрівників. У той же час його покриття дуже обмежене, крім того, абоненти не отримують пріоритетного доступу до мережі. Варто також зазначити, що SpaceX все ще не надає послуги зв’язку в ряді регіонів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.