Грошова допомога на оплату комуналки для українців: як отримати

Українці, які постраждали в наслідок бойових дій і належать до найбільш незахищених верст населення, можуть розраховувати на фінансову допомогу від благодійної організації «Карітас України».

В опалювальний сезон вони можуть отримати два види допомоги на оплату комунальних послуг:

-Грошову допомогу на оплату комунальних послуг;
-Допомогу у придбанні твердого палива.

Грошову допомогу на оплату комунальних послуг, Каратіс буде виплачувати малозабезпеченим сім’ям в розмірі 1800 гривень на один місяць, подекуди ця сума буде вищою. Таку допомогу буде виплачуватися протягом 3-4 місяців(весь опалювальний сезон ), а це приблизно 6-7 тисяч гривень допомоги на оплату комунальних послуг.

Що до твердого палива, якщо будинок опалюється дровами або вугіллям, тоді в цьому випадку , благодійна організація сама закуповує людям тверде паливо.

Також слід зазначити, що допомога доступна не у всіх регіонах.
Сьогодні допомогу можуть отримати мешканці таких областей:Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Миколаївської.

За допомогою до Карітасу України можуть звернутися такі категорії громадян:

внутрішньо переміщені особи;
мешканці деокупованих територій;
українці, будинки яких постраждали від обстрілів;
Українці, які проживають поблизу зони бойових дій на підконтрольній Україні території.

Для реєстрації необхідно зателефонувати на телефон – 0 800 33 67 34. Однак під час дзвінка буде лише попередня реєстрація. Щоб подати заявку на отримання допомоги, вам все одно доведеться звернутися до одного з місцевих відділень Карітасу. Організація пояснила, що зараз багато шахраїв діють від імені благодійних організацій.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.