Смартфон Xiaomi Poco X5 Pro 5G проти Poco X4 Pro 5G: чи варто оновлюватись

POCO, дочірній суббренд китайського техногіганта Xiaomi, представив свій новий смартфон під назвою POCO X5 Pro 5G, який прийшов на зміну торішньому POCO X4 Pro 5G. Як правило, нові смартфони пропонують новіший процесор та інші поліпшення з точки зору апаратного та програмного забезпечення. А як справи у цієї пари? Пропонуємо порівняти характеристики нового POCO X5 Pro 5G з його попередником, щоб з’ясувати, чи варто переплачувати за новинку чи торішній апарат все ще здатний скласти гідну конкуренцію.

Конструкція та дисплей
На перший погляд може здатися, що дисплеї обох смартфонів практично ідентичні. Так, в обох випадках це якісна 6,67-дюймова AMOLED-панель з роздільною здатністю Full HD+ (2400 на 1080 пікселів), щільністю пікселів на рівні 395 PPI та високою частотою оновлення зображення до 120 Гц. Також новий смартфон успадкував від попередника сканер відбитків пальців, вбудований у кнопку живлення збоку.

Зате POCO X5 Pro 5G поставляється з новішою прошивкою MIUI 14 і має підтримку інтелектуального розпізнавання облич за допомогою передньої камери.

Апаратне забезпечення
Якщо до ваших побажань входить потужніший процесор, то вибирайте новий POCO X5 Pro 5G, який базується на чіпсеті Qualcomm Snapdragon 778G з оновленим графічним прискорювачем Adreno. У той же час і торішній POCO X4 Pro 5G зі своїм Qualcomm Snapdragon 695 5G здатний впоратися з більшістю повсякденних завдань, включаючи ігри.

Ще одна перевага POCO X5 Pro 5G полягає в більш тривалій програмній підтримці, тому що цей смартфон спочатку поставляється зі свіжішою версією Android, ніж попередник.

Камери
POCO X5 Pro 5G оснащується 108-мегапіксельною основною камерою, яка доповнена 8-мегапіксельним надширококутним модулем та 2-мегапіксельною макрокамерою. Для відеозв’язку та селфі є фронтальна камера з роздільною здатністю 16 мегапікселів.

Цікаво, що ті самі камери має і торішній POCO X4 Pro 5G з тією різницею, що у нової моделі з’явилася підтримка зйомки відео в 4K і новий творчий режим.

Бездротові комунікації
Новий смартфон підтримує Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, тоді як попередня модель має лише Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Підтримка Bluetooth теж зробила крок вперед і якщо POCO X4 Pro 5G підтримував Bluetooth 5.1, то у новинки вже є Bluetooth 5.2.

Також обидва апарати мають ІЧ-порт для керування домашньою технікою, подвійні стереодинаміки та стандартний 3,5-міліметровий аудіороз’єм для підключення навушників.

Акумулятор
POCO X4 Pro 5G та його спадкоємець обидва живляться від літій-полімерного акумулятора ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої провідної зарядки потужністю 67 Вт через порт USB Type-C. Зарядний пристрій відповідної потужності, як і раніше, входить у комплект поставки.

Ціни
Якщо ви хочете заощадити на покупці, то вибирайте торішній POCO X4 Pro 5G, тим більше, що він, як і раніше, пропонує хорошу продуктивність. Зараз його можна купити приблизно від 275 євро за версію з 6 Гбайт оперативної та 128 Гбайт вбудованої пам’яті. З іншого боку, за POCO X5 Pro 5G зараз просять не менше 350 доларів за базову конфігурацію.

Підсумок
Сьогодні вибрати добрий смартфон середнього класу непросто. І якщо ви не вибагливий користувач і хочете заощадити, то найкращим вибором стане торішня модель, що подешевшала. А ось якщо вам важлива висока продуктивність, то ми рекомендуємо зупинитися на новому смартфоні.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.