OnePlus Pad або Redmi Pad: який планшет вибрати у 2023 році

У лютому 2023 року китайська компанія OnePlus випустила свій перший планшет. Як і багато інших виробників, для першого планшета OnePlus обрала нехитру назву – OnePlus Pad.

Однак незважаючи на таку просту назву і те, що це перша поява бренду на планшетному ринку, компанія вирішила відразу випустити флагманський планшет замість доступного пристрою. OnePlus щодо планшетів дотримується зовсім іншої стратегії, ніж інший не менш популярний китайський бренд в особі Redmi, який минулого року випустив Redmi Pad. І зараз багато потенційних покупців задаються питанням, чи дійсно їм потрібен флагманський планшет або для їх завдань досить недорогого пристрою. Якщо ви теж встали перед вибором, то ви потрапили в потрібне місце. У новій статті ми вирішили порівняти характеристики OnePlus Pad та Redmi Pad, щоб допомогти вам зрозуміти, як із цих двох планшетів найкраще підходить під ваші запити.

Дизайн
З погляду зовнішнього вигляду OnePlus Pad виглядає значно краще ніж Redmi Pad. Перший планшет OnePlus вигідно відрізняється тонкими рамками навколо дисплея, високим співвідношенням площі екрана до загальної площі фронтальної панелі та оригінальним дизайном задньої панелі. Крім того, корпус OnePlus Pad виконаний із міцного алюмінієвого сплаву.

Єдина перевага Redmi Pad полягає в компактних розмірах за рахунок дисплея меншої діагоналі, ніж у конкурента. В іншому ж OnePlus Pad виразно виглядає цікавіше, адже він красивіший, а його корпус виконаний з якісніших матеріалів. Крім того, OnePlus Pad підтримує роботу з клавіатурою та стілусом, що неймовірно розширює можливості планшета.

Дисплей
Очевидно, що OnePlus Pad виграє у Redmi Pad та в частині дисплея. Перший планшет OnePlus має 11,61-дюймовий IPS LCD-дисплей з роздільною здатністю 2800 на 2000 пікселів, відображенням понад мільярд кольорів і частотою оновлення зображення 144 Гц, що є одним із найвищих показників серед планшетів на сьогоднішній день. Також ми вже говорили про підтримку стілусів.

Redmi Pad, хоч і не здатний конкурувати з OnePlus Pad, але все ж таки теж досить хороший. Він оснащується 10,61-дюймовою IPS LCD-панеллю з роздільною здатністю 2000х1200 пікселів та частотою оновлення зображення 90 Гц.

Апаратне та програмне забезпечення
Як ми вже говорили на початку, OnePlus Pad – це флагманський пристрій і характеристики у нього підстати. Планшет побудований на базі MediaTek Dimensity 9000, одному з найкращих чіпсетів для Android-пристроїв. Він побудований за 4-нанометровим технологічним процесом і має восьмиядерний центральний процесор з високопродуктивним ядром Cortex-X3 з максимальною тактовою частотою 3,05 ГГц, і графічний прискорювач Mali G710 MC10. Компанію чіпа становлять 8 Гбайт оперативної пам’яті та вбудований накопичувач типу UFS 3.1 об’ємом 128 Гбайт.

Redmi Pad це планшет середнього рівня, побудований на базі MediaTek Helio G99. Цей чіпсет випускається за 6-нанометровим технологічним процесом. До його складу входять два ядра Cortex-A76 з максимальною тактовою частотою 2,2 ГГц, шість ядер Cortex-A55 з тактовою частотою 2 ГГц та графічний прискорювач Mali G57 MC2. Чіпсет доповнюють до 6 Гбайт оперативної та до 128 Гбайт вбудованої (UFS 2.2) пам’яті з можливістю розширення за допомогою картки пам’яті формату microSD.

Обидва планшети працюють під управлінням мобільної операційної системи Android 12, поверх якої кожен виробник встановив власний інтерфейс користувача.

Камери
Якщо вам якість основної камери не на останньому місці, то OnePlus Pad – найкращий вибір для вас. Цей планшет обладнаний 13-мегапіксельною основною камерою на задній панелі, яка забезпечує більш високий рівень якості та деталізації, порівняно з Redmi Pad. А ось фронтальна камера у Redmi Pad і OnePlus Pad ідентична – вона має роздільну здатність 8 мегапікселів і цього цілком достатньо для якісних селфі та відеодзвінків.

Акумулятор
Місткість батареї OnePlus Pad більша, ніж у Redmi Pad, а значить, він повинен мати більш тривалий час автономної роботи. Крім того, його заряджання не займе багато часу завдяки підтримці швидкої 67-ватної зарядки.

Ціни
Вартість OnePlus Pad поки не оголошена, але очевидно, що він буде помітно дорожчим, ніж Redmi Pad, вартість якого стартує з позначки 250 євро.

Переваги Redmi Pad:
більш доступна вартість;
компактні розміри;
слот для картки пам’яті формату microSD.

Недоліки Redmi Pad:
гірше апаратне забезпечення.

Переваги OnePlus Pad:
флагманський чіпсет;
чудовий дисплей;
найкраща основна камера;
підтримка стілусу;
підтримка клавіатури.

Недоліки OnePlus Pad:
висока ціна.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.