Українцям виплатять по 6600 гривень удруге: хто і як може отримати

Українці мають можливість вдруге отримати 6600 допомоги. Інформацією поділився Григорій Селещук, директор департаменту гуманітарного реагування фонду «Карітас». Благодійна організація буде надавати допомогу людям, які евакуювалися із зони активних бойових дій.

Сума виплат становить 2220 гривень: отримати їх зможуть громадяни, які нещодавно евакуювалися з територій, наближених до зони активних бойових дій. А також переселенці під час облаштування на новому місці. В сумі за три місяці модна отримати 6600 гривень одним платежем на кожного члена сім’ї, але максимум на 4 особи.

Директор фонду додав, що виплати від Карітасу України мають два типи:

  • екстрена багатоцільова грошова допомога – виплата 2220 гривень на місяць (відразу виплачується 6600 грн за три місяці).

На такий вид допомоги зможуть розраховувати люди, які проживають у містах, наближених до зони активних бойових дій та на щойно деокупованих територіях; люди, які виїжджають із небезпечних регіонів або тільки приїхали на нове місце.

  • інший вид допомоги – стабілізаційна багатоцільова грошова допомога – виплати 2200 грн протягом шести місяців. Надається сім’ям, які переселилися до безпечних регіонів України і вже там намагаються облаштовувати своє життя.

стабілізаційна багатоцільова грошова допомога, що передбачає виплати протягом шести місяців. Крім того, виплати надаються сім’ям, які вже переселилися до безпечних регіонів України та намагаються там облаштовувати своє життя.

Сім’ї, які мають критерії уразливості можуть звертатися за грошовою допомогою повторно. Отже, на допомогу Карітасу можуть претендувати:

  • жителі деокупованих територій;
  • люди, у яких пошкоджено обстріл житла;
  • що проживають поблизу зони активних бойових дій на підконтрольних Україні територіях.
  • самотні матері та батьки;
  • вагітні, годуючи матері з дітьми віком до 3-х років;

“Ці критерії є маркерами пріоритетності надання допомоги, тобто насамперед допомогу отримають люди, які мають соціальну вразливість і не мають можливості самостійно забезпечити сім’ю”, – наголосили у благодійній організації.

До них відносяться і сім’ї з низьким доходом, і критично не покривають базові потреби в медицині, харчуванні, питній воді, одязі та побутових речах, навчанні дітей. При цьому допомога надається найбільш незахищеним сім’ям в Україні. Слід зазначити, що Карітас надає грошову допомогу лише при оформленні документів у своїх осередках.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.