Перерахунок пенсій у березні: працюючим та непрацюючим пенсіонерам виплатять по-різному

Мабуть, вже всі пенсіонери знають, що наступного місяця буде проведено перерахунок пенсії. Будуть застосовані різні схеми для працюючих та непрацюючих пенсіонерів.

При оформленні пенсійних виплат враховується середня зарплата за останні три минулі роки. Увагу звертають на її співвідношення із зарплатою громадянина та страховий стаж людини. Проте, експерти додають й інші важливі фактори. Надбавку за понаднормовий страховий стаж пов’язаний з розміром прожиткового мінімуму. Саме тому непрацюючим пенсіонерам перераховують саме розрахункову частину виплати. Водночас, виплати працюючих пенсіонерів індексації не підлягають.

Коли пенсіонер вже не працює, то його пенсія піддається перерахунку. До уваги береться актуальний розмір прожиткового мінімуму. Такий самий механізм працює у разі мінімальної пенсії за віком, а також з доплатами, що залежать від страхового стажу людини.

Нагадуємо, що з 1 грудня минулого року у громадян до 70 років при страховому стажі у жінок у 30 років і у чоловіків у 35 років — загальний розмір пенсійної виплати не може бути меншим за 2 500 гривень. Однак таке підвищення стосується лише тих пенсіонерів, які після виходу на заслужений відпочинок уже не працюють.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.