Пенсіонери отримують право на перерахунок пенсій: як оформити заявку

В Україні 2023 рік для пенсіонерів не буде хорошим, на весь рік заморозили доплати до пенсій. Це пов’язане з дуже складною економічною ситуацією в країні. Зате в уряді запевнили, що соціальні виплати не затримуватимуться. У бюджеті було заложено необхідну суму для виплат. Але в деяких випадках можна розраховувати на доплати .

Дійсно є деякі додаткові виплати, які кожен, хто звернеться, обов’язково отримає. Перший список включає пенсії для тих, хто продовжує офіційно працювати після досягнення пенсійного віку. Подати заявку на перерахунок можна онлайн Якщо вам більше 60 років, ви маєте всі необхідні для виходу на пенсію стаж. Ви можете подати заявку онлайн. Послідовність покрокових дій така:

-Вам необхідно створити власний обліковий запис на сайті Пенсійного фонду України. Якщо ви вже створили обліковий запис, увійдіть за допомогою електронного підпису.

-Знайдіть розділ «Пенсійне забезпечення» та виберіть пункт «Подати заяву на перерахунок пенсії». Прочитайте інструкції та натисніть Продовжити.

-Виберіть вкладку «Орган ПФУ» та виберіть потрібний підрозділ.Ви шукаєте вкладку «Вид розрахунків» і вибираєте розділ 42, частина 4 . Далі заповніть необхідні поля анкети та завантажте скан-копії паспорта та ідентифікаційного коду.

-Ви даєте згоду на обробку персональних даних і формуєте декларацію.

Що стосується інших доплат, які ще діють, то вони будуть перераховані за віком і березневим індексом. Перший ще діє для всіх, кому виповнилося 70, 75, 80 і 85 років. Додаткова сума до оплати становить від 300 до 500 гривень. Що стосується індексації, то на сьогодні її вирішено не скасовувати. Передбачається індексація пенсій мінімум на 24%.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.