Виїзд у Польщу тепер через додаток Дія

Для українців, які незабаром планують виїжджати до Польщі є важлива новина. Річ у тім, що було змінено правила стосовно повторого в’їзду для громадян нашої країни. Тепер при повторному перетині полького кордону необхідно пред’являти електронний документ diia.pl аби не втратити статус PESEL UKR.

“Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі та щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо іноземець їде на роботу до Польщі чи з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі)”, – йдеться у повідомленні.

Якщо ви перетинаєте кордон без обставин та не пред’являєте електронний документ diia.pl, то це може призвести до того, що ваші дані не будуть включені до реєстрів. Отже, ви можете втратити численні соціальні права.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.