Соціальна допомога замість пенсії: як оформити виплати

Надійшла інформація, що українцям, яким не вистачає страхового стажу для оформлення пенсії, можуть отримати тимчасову соціальну допомогу від держави. Виплати отримають громадяни, які мають хоча б 15 років страхового стажу. Допомогу зможуть отримати громадяни, які досягли 65-річного віку. Для цього необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем прописки або за місцем фактичного проживання. Необхідно подати наступні документи:

  • документ, що підтверджує особу пенсіонера, його місце проживання та ідентифікаційний код;
  • довідка про наявність певного страхового стажу. Його можна отримати у Пенсійному фонді на запит – протягом п’яти робочих днів.
  • декларація про доходи та майновий стан – її заповнюють на підставі довідок про доходи всіх членів сім’ї за останні 6 місяців, що передують місяцю звернення щодо призначення допомоги.

У разі якщо тимчасова соціальна допомога оформляється за місцем фактичного проживання пенсіонера, а не за пропискою, до зазначеного списку документів ще потрібно додати довідку про те, що людина не отримує такої допомоги в Управлінні соціального захисту населення за місцем реєстрації. Тимчасову соціальну допомогу призначають з дня, що настає після дати досягнення пенсійного віку за умови, що українець звернувся за оформленням виплат не пізніше як за три місяці після досягнення цього віку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.