Vodafone, Kyivstar та lifecell тепер будуть брати гроші за одну безкоштовну послугу

Влада ЄС не поспішає впроваджувати принцип «роумінгу, як вдома» для громадян України. Європейська комісія зобов’язалася з часом запровадити безкоштовний роумінг із країнами ЄС. Водночас європейські регулятори не уточнили конкретних термінів скасування плати за роумінг для українських користувачів.

Подробиці

Станом на березень 2022 року, кількість користувачів українських SIM-карт, які користуються послугами мобільного зв’язку в Європі, досягла 5 мільйонів. До кінця літа кількість таких передплатників скоротилася до 4,2 мільйона. Оператори, які представляють український ринок, розпочали переговори з європейськими гравцями ринку про надання послуг зв’язку українцям на вигідних умовах. Таким чином, абоненти мають можливість здійснювати дзвінки та відправляти текстові повідомлення згідно з внутрішніми тарифами.

Vodafone
12 січня Vodafone почав брати плату за роумінг в розмірі 50 гривень. За ці кошти абоненти отримають 70 хвилин у мережі, 30 хвилин в інших напрямках і 10 Гб трафіку.

Kyivstar
Абоненти даного мобільного оператора, як і раніше, можуть користуватися послугами зв’язку «роумінг вдома». Водночас компанія має намір незабаром розпочати співпрацю з іноземними операторами на комерційній основі. Наразі абоненти Київстар у 27 країнах світу можуть скористатися спеціальними умовами роумінгу.

lifecell
Про введення тарифів на роумінг операторами мобільного зв’язку lifecell не йдеться. При цьому відомо, що з 1 січня компанія збільшила обсяг послуг, які надаються користувачам за межами України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.