Розмитнення автомобілів через “Дію“

Вже наступного місяця Верховна Рада може затвердити законопроєкт, який дозволить розмитнювати авто за допомогою державного порталу «Дія». Мова йде про законопроєкти  №7466 та 7468. За першим передбачено при розмитненні та реєстрації автомобілів сплату у чотири окремі податки та збори. Проте, зайва бюрократія нікому зараз не потірбна. Тому, було впроваджено нову схему розмитнення, за якою не враховується вартість автомобіля.

Формула вартості розмитнення автомобілів залежатиме від віку, типу й об’єму двигуна, та ексклюзивності транспортного засобу (тобто чим дорожчий автомобіль, чим він новіший і потужніший – тим більше потрібно буде заплатити за його розмитнення). В такому випадку громадянам доведетсья сплачувати акциз та податок на додану вартість.

Таким чином вдастся позбутись шахрайських схем (зміна показників одометра, підробка договорів купівлі-продажу автомобілів, вказівка неіснуючих пошкоджень та несправностей автомобіля, а також зміна модифікації автомобіля). Та й сама вартість розмитненння буде нижчою на 30%.  Базова ставка податку для автомобіля у віці 0 років становитиме 1,54, для авто у віці 1 рік – 1,36, 2 роки – 1,15 тощо. Ставка податку для автомобілів віком від 11 років становитиме 0,70.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.