У 2023 році змінили головну умову для виходу на пенсію

З початку нового року в нашій країні змінилась процедура виходу громадян на пенсію та страховий стаж. Для того, аби вийти на заслужений відпочинок потрібно мати більше страхового стажу, ніж потрібно було ще минулого року.

Парадокс в тому, що пенсійний вік в країні залишися незмінним: як і минулого року  громадяни мають право виходити на пенсію у 60 років. Проте для того, щоб у 60 років стати пенсіонером, вже необхідно мати не менше 30 років страхового стажу. Нагадуємо, дана цифра на кінець минулого року становила 29 років.

Крім того, українці з 20-річним стажем цього року зможуть вийти на пенсію лише 63-річні громадяни. А громадян з 15-річним стажем цього року зможуть відпочивати ті, кому уже виповниться 65 років. Виходить, що маючи лише 15 років страхового стажу, можна розраховувати на пенсію, але не раніше 65 років. Якщо ж до 65 років ви не матимете стаж у 15 років, то отримувати ви будете мінімальну соціальну виплату, або будете змушені працювати, причому офіційно, поки не заробите собі хоча би 15 років стажу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.