Скільки коштує українцям додаток «Дія»

Українцям досить тяжко вже уявити своє життя без державного порталу «Дія». Адже мобільний застосунок є досить зручним для користування. Крім того, всього за декілка хвилин ви зможете користуватись послугами та отримувати документи, заощаджуючи свій дорогоцінний час.

Звичайно, що така розробка є досить дорогою для країни. Наприклад, на обслуговування сайту та застосунку «Дія» у 2022 році витратили 244,4 млн грн – в 2,3 рази більше, ніж у 2021-му. Минулого року з державного бюджету України було виділено 244,4 млн для підтримки роботи та адміністрування опитувань у мобільному додатку та порталі «Дія».

«Протягом 2022 року на підтримку роботи Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія) та мобільного додатку Порталу «Дія» (Дія) з державного бюджету України було витрачено 244 382,8 тис. грн», — повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

Крім того, зрозуміло, що в умовах воєнного стану вартість утримання «Дії» виросла більше ніж у 2,3 рази. Якщо бути точним, то даний показник у 2021 році становив 108,2 млн, а у 2022 —  244,4 млн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.