Стало відомо, в якій області найгірший мобільний зв’язк

Багато абонентів почали скаржитись на поганий мобільний зв’язок. Навіть Держспецзв’язок назвав області з найгіршим мобільним зв’язком. Ними виявилась Запорізька, Донецька, Луганська області. Там доступні лише 47,6% та 39,3% від загальної кількості базових станцій.

Крім того, через відключення електроенергії спостерігаються проблеми зі зв’язком в Одеській (67,6%) та Черкаській області (68,4%). В інших областях такий показник сягає не менше 70% від загальної кількості базових станцій.

“Оператори (мобільного зв’язку) забезпечують резервним харчуванням не лише базові станції, а й усі підсистеми мережі – це десятки тисяч об’єктів. Зараз усі ключові елементи мереж операторів зарезервовані”, – йдеться в повідомленні.

Звичайно, що війна принесла значні руйнування телекомунікаційної інфраструктури більш ніж у 10 регіонах, а на відновлення сектора необхідно $1,8 млрд. Крім того, країна неодноразово зазнавала кібератак: за шість місяців повномасштабної війни зафіксовано 1123 кібератаки, спрямовані на всі сектори економіки України, включно з ІТ та телекомунікаціями.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.