Грошові виплати українцям у 2023 році: які види допомоги можна оформити

Цього року переселенці продовжуватимуть отримати матеріальну допомогу від держави. На сьогоднішній день кількість громадян з ВПО становить 5 млн осіб. Допомога надходить від державних та міжнародних організацій. Якщо ви втисли подати заявку до квітня 2022, то ви зможете отримувати допомогу у розмірі 2 тис. грн для дорослого та 3 тис. грн – на дітей та осіб з інвалідністю.

Також існує програма «Прихисток», за якою  переселенці можуть отримати тимчасове житло та компенсацію від держави за комунальні послуги. Громадяни, які надали житло переселенцям, можуть отримати компенсацію на комунальні послуги в розмірі 900 гривень на місяць за одного переселенця.

Виплати отримають й роботодавці, які працевлаштували у себе переселенців. Розмір допомоги становить 6700 грн за одного працевлаштованого ВПО. Також допомогу українцям, які постраждали від війни, надають такі міжнародні організації як Червоний Хрест, ЮНІСЕФ та ООН.

Від Червоного Хреста переселенці можуть одержати щомісячну допомогу у розмірі 2500 грн. Список одержувачів формується на основі бази ВПО та платформі “еДопомога”. Допомога від ЮНІСЕФ можуть отримати сім’ї з 3 і більше дітей, які постраждали від війни. Таким сім’ям призначають виплати у розмірі 2200 грн. раз на місяць.

Заявки на цей вид допомоги можна подати через державний портал “Дія” або на платформі “єДопомога”.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.