В Україні змінилася головна умова для виходу на пенсію

В новому році в нашій країні змінились певні критерії виходу громадян на пенсію та страховий стаж. Для того, аби вийти на заслужений відпочинок потрібно мати більше страхового стажу, ніж потрібно було ще минулого року.

Парадокс в тому, що пенсійний вік в країні залишися незмінним: як і минулого року  громадяни мають право виходити на пенсію у 60 років. Проте для того, щоб у 60 років стати пенсіонером, вже необхідно мати не менше 30 років страхового стажу. Нагадуємо, дана цифра на кінець минулого року становила 29 років.

Крім того, українці з 20-річним стажем цього року зможуть вийти на пенсію лише 63-річні громадяни. А громадян з 15-річним стажем цього року зможуть відпочивати ті, кому уже виповниться 65 років. Виходить, що маючи лише 15 років страхового стажу, можна розраховувати на пенсію, але не раніше 65 років. Якщо ж до 65 років ви не матимете стаж у 15 років, то отримувати ви будете мінімальну соціальну виплату, або будете змушені працювати, причому офіційно, поки не заробите собі хоча би 15 років стажу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.