Нова продовольча допомога: українці отримають 6600 гривень на продукти

Внутрішньо перемішені особи мають право на 6600 грн на одну особу в сім’ї. Мова іде про допомогу Всесвітньої продовольчої програми ООН для переселенців, які отримали відповідний статус.

Цей список складається в  Мінсоцполітики на підставі відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Тому ви не можете самостійно податися на цю допомогу. 

Кошти які  ООН надає ВПО, залежить від кількості членів сім’ї:  

Одна особа – 2200 грн;

Дві людини – 4400 грн;

Три людини – 6660 грн;

Чотири людини – 8800 грн ;

П’ять і більше – 11100 грн.

Українці які хочуть отримати фінансову підтримку ООН, мають зареєструватися та надати дані:

ПІБ;

Свій номер телефону;

Ідентифікаційний код.

Також можна це зробити зателефонувавши на гарячу лінію програми 0 800 600-122. Після успішної реєстрації на ваш смартфон прийде текстове повідомлення з кодом банківського переказу  Western Union – система готівкових переказів.

Отримати готівкові перекази від ООН можна у відділеннях Укрпошти чи Нової Пошти та у відділеннях банків-партнерів. Кошти можна зняти, надавши будь-який документ, що посвідчує особу. Клієнти ПриватБанку, Ощадбанку та А-Банку можуть отримувати перекази на свої банківські рахунки онлайн. Міжнародна продовольча програма ООН надала Україні понад $370 млн і 137 тис. тонн продовольства від початку повномасштабної війни.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.