Відновлено прийом заявок на грошову допомогу в 19800 гривень: як отримати

В країні було відновлено прийом заявок на отримання допомоги від ООН. Вже цього місяця ви зможете зареєструватися на виплати в офісах та виїзних пунктах у десяти регіонах. Сума допомоги становить 6600 грн, які виплачують протягом трьох місяців. Отже, сім’я із трьох осіб може розраховувати на 19 800 грн.

У благодійному фонді “Право на захист”, у перший місяць нового року пункти реєстрації відновили роботу у Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях. Наголошено, що географія пунктів реєстрації розширюється. На тижні відкрилися додаткові офіси, почали працювати більше виїздних мобільних бригад. Допомогу можуть отримати українці й без статусу ВПО. Адже допомога розрахована на громадян, які постраждали від бойових дій та повернулися на постійне місце проживання додому.

Наступною важливою умовою є те, що громадяни раніше не отримували допомоги від міжнародних організацій, а їх дохід не перевищує 5400 грн. На виплати можуть розраховувати вразливі категорії сімей:

  • які очолює один або двоє літніх українців (55 років і старше) або люди похилого віку з дитиною/дітьми віком до 18 років;
  • з одним із батьків, який виховує дитину/дітей молодше 18 років, а також з літніми людьми (від 55 років).
  • прийомним сім’ям, які опікуються дітьми без супроводу, та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).
  • з одним/декількома членами із особливими потребами (хронічними хворобами, інвалідністю чи іншими).

За довідками можна звертатися за телефоном гарячої лінії: 0 800 307 711 у будні з 9.00 до 18.00. Інформація також доступна у телеграм-каналі https://t.me/IDPhelp.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.