Тепер електронними грошима можна оплатити комуналку і податки

Наші слуги народу прийняли законопроект No4366 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо платіжних послуг”. За відповідний законопроект проголосував 231 депутат.

«У розвитку безготівкових розрахунків в Україні багато позитивних нововведень, але найцікавіше та найінноваційніше: ми легалізуємо електронні гроші, прирівнюємо електронні гаманці до банківських, електронними грошима можна платити податки. також можна буде використовувати електронні гроші для оплати комунальних послуг, якщо звичайно, ваш постачальник послуг це прийме», – зазначив представник верховної ради.

Згідно з роз’ясненням, документ передбачає можливість використання електронних грошей для сплати податків і зборів, а також можливість використання електронних грошей для оплати за відвантажені товари (виконаних робіт, наданих послуг). При цьому вимоги щодо можливості відкриття та ведення рахунку стосуються лише клієнтів, які перебувають на обліку в контролюючому органі. “Під час війни обіг електронних грошей в Україні був обмежений. Не плутайте криптовалюту з електронними грошима. Це абсолютно різні речі”, – підкреслив Железняк.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.